Created with Fabric.js 1.7.22

تاریخچه کنتورهای برق

اولین ثبت اختراع کنتور به سال 1872 باز می گردد. هنگامی که ساموئل گاردینر در حال آزمایش و بهبود ابزار سنجش میزان روشنایی لامپ خود بود. این وسیله می توانست میزان روشنایی لامپ dc را بر حسب ساعت اندازه گیری کند. در آن دوره، تنها لامپ ها و تلگراف مصرف کنندگان انرژی برق بودند. با اینحال بعد از توسعه لامپ های رشته ای این اختراع کانونی برای علاقمندان به برق تبدیل شد.
در سال 1879، تومماس ادیسون یک کنتور شیمیایی ساخت که می توانست توان مصرفی را از طریق جرم اندازه گیری کند. در نهایت ادیسون بعد از تست ها و آزمایشات بسیار توانست با جایگذاری میله های نقره به جای مس و اتصال آن به یک دیسک آلومینیومی و یک موتور کوچک توانست کنتوری بسازد تا ارزش برق را به مردم نشان دهد. بنابراین دیگر منابع انرژی رایگان نبودند.
کنتور قدیمی

اولین قرائت کنتور

یکی از اشکالات موجود در کنتورهای ارائه شده در قرن نوزدهم، دشواری قرائت آنها برای مصرف کننده بود. ادیسون برای رفع این مشکل، یک مکانیسم شمارش حهت کمک به خواندن مقادیر کنتور ارائه داد.
یکی دیگر از تنواع کنتورهای اولیه، کنتور آونگی بود. اصول کاری این نوع کنتور، براساس حرکت نوسانی یا چرخشی متناسب با انرژی الکتریکی بود که در نهایت به یک رجیستر هدایت میشد.
کنتور آونگی در سال 1881 توسط ویلیام ادوارد آیرتون آمریکایی اختراع شد.

مکانیزم کنتورهای قدیمی

ارتباط بین آهنربا و سیم پیچ های مسی در کنتورهای قدیمی یک موتور الکتریکی مینیاتوری را تشکیل می دهند. دیسک های چرخان با اتصال به یک شمارنده میزان مصرف برق مصرف کنندگان را نمایش می دهند.
هرچه انرژی بیشتری از کنتور عبور کند، دیسک سریعتر می چرخد و این بیان کننده مصرف بیشتر انرژی می باشد.

کنتورهای هوشمند

با گذشت زمان، کنتورهای هوشمند جایگزین این کنتورهای قدیمی گردیدند. این ابزار هوشمند برای سنجش میزان مصرف انر|ژی الکتریکی، گزارشات شفاف تری را بیان می کنند.
همچنین امکان قرائت کنتور از راه دور را نیز ممکن ساخته اند. کنتورهای هوشمند امکان اتصال به سیستم ها نظارت و پردازش راه بهتر فراهم کرده اند و از تخلفات در مصرف برق غیرقانونی جلوگیری کردند.